مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت


مراحل طراحی سایت

طراحی سایت یا وب دیزاین به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاع‌رسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته می‌شود. طراحی وب‌ سایت شامل لایه‌سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو می‌شود. راه اندازی  یک وب سایت از صفر تا صد، یک پروسه‌ی پیچیده ، زمانبر و پرهزینه است و نیاز به دانش برنامه نویسی دارد. به همین دلیل مدیریت و فعال کردن یک سایت با کمک آژانس ملکه کاری به مراتب کم هزینه و آسان تر است. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به مقالات فونت مناسب برای وبسایت‌  و آیا فروش از سایتتون کم شده؟ مراجعه کنید.

انوع وبسایت

سه دسته بندی کلی از انواع سایت وجود دارد. سایت های استاتیک، سایت های داینامیک و سایت های نیمه داینامیک. در سایت ایستا یا Static طراحی یک بار و اکثرا با استفاده از HTML ،CSS  و جاوا اسکریپت انجام می‌شود. با توجه به حجم نسبتا کم کد نویسی در سایت های استاتیک سرعت بارگذاری آن بالا بوده و همین امر تاثیر بسزایی در بهبود تجربه کاربری آن دارد. لذا از نظر موتورهای جستجو مانند گوگل نیز سریع‌تر تاییدیه می‌گیرند و در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند. از نظر هزینه سایت های ایستا نسبت به دو نوع دیگر یعنی داینامیک و نیمه داینامیک تعرفه های پایین تری دارند. رعایت اصول سئو در سایت static به مراتب آسان تر از انواع دیگر است.

برای طراحی وبسایت از کجا شروع کنیم؟

 

مراحل طراحی سایت

برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای چه مراحلی را باید طی کنید:

فراگیری زبانHTML: از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ کار می‌کند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است.

فراگیری زبانCSS: این زبان به‌منظور زیباسازی و فرم‌دهی به صفحات وب، کاربرد دارد. به کمک CSS می‌توانید خصوصیاتی همچون رنگ‌، فونت‌، ابعاد، سایز، نحوه چیدمان عناصر و… را در صفحه وب تعیین کنید.

فراگیری زبان جاوا اسکریپت: جاوا اسکریپت، از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای پویا کردن سایت است که از شیوه‌های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می‌کند. از این زبان می‌توان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کرد.

فراگیری یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور مثل PHP: سایت‌ها علاوه‌بر فرم و زیبایی، نیازمند محتوای صحیح و کارآمد هم هستند. در پروژه‌های بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری است. اهمیت استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی زمانی به‌خوبی مشخص می‌شود که می‌خواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم. با فراگیری  php می‌توانید اسکریپت‌هایی برای دریافت اطلاعات از کاربران بنویسید و بعد از پردازش این اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید.

مراحل طراحی سایت

نیازسنجی و برنامه ریزی: اولین و مهم ترین گام، استخراج نیازمندی‌های پروژه است. اینکه سایت قرار است چه امکاناتی داشته باشد و چه نیازهایی از کاربر را برطرف سازد. پس از مشخص شدن نیازمندی ها، متناسب با آنها باید معماری سایت مشخص شود .

خرید هاست و دامنه: بعد از تعیین هدف و نوع سایت باید اقدام به خرید دامنه و سایت کنید. برای این کار لازم است که اول میزان فضای لازم برای ذخیره‌ اطلاعات سایت را مشخص کنید و سپس هاست مورد نیاز را بخرید یا اجاره کنید. برای انتخاب دامنه نیز معمولا صاحب سایت نام آن را معین می‌کند؛ ولی اگر خودتان مجبور به انجام این کار شدید، نام‌هایی را انتخاب کنید که در ذهن ماندگار بوده و با موضوع سایت ارتباط مستقیم داشته باشند.

طراحی قالب اصلی سایت: رنگ سازمانی و لوگو نقش مهمی در طراحی سایت دارند. در این بخش رنگ‌ها، فونت‌ها و سایر المان‌های استایل‌دهی سایت باید طبق نظر مشتری انتخاب شود. باید هدرها، فوترها، منوها، صفحات اصلی سایت تعیین شوند.

برنامه نویسی: در مرحله برنامه نویسی ، طرح وب سایت به صورت کدهای برنامه نویسی ترجمه می‌شود تا قابل نمایش توسط مرورگرها و قابل استفاده در وب گردد. این مرحله در بین تمام مراحل طراحی سایت زمانبر ترین آنها محسوب می شود. بنابراین مشتری را در جریان وضعیت پروژه قرار دهید.

راه اندازی: می‌توان گفت یک فرآیند طراحی سایت، یک فرآیند دائمی است که همیشه نیاز به تعمیر و نگهداری خواهد داشت. اگر سایت شما تمامی تست‌ها را با موفقیت پشت سر گذاشته می‌توانید سایت خود را راه اندازی کنید. این مرحله از مراحل ساخت یک سایت از ابتدا، بخش مورد علاقه همه در مسیر طراحی سایت است؛ چون شما نتیجه‌ تمام زحماتتان را به اجرا در می‌آورید.

تعمییر و نگهداری سایت: از همان شروع کار انتظار نداشته باشید که همه چیز درست باشد؛ حتی بعد از تحویل سایت هم ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد و مجبور به اصلاح آن شوید پس نگران نباشید. آخرین بخش از مراحل طراحی سایت مروبط به خدمات پشتیبانی و نگهداری آن است که اغلب مواقع توسط شرکت ها نادیده گرفته می شود. اما دقت کنید که پشتیبانی از وب سایت و برطرف کردن مشکلات آن احتمال موفقیت سایت در بلند مدت را بسیار افزایش می‌دهد.

ملزومات مراحل طراحی سایت

 

مراحل طراحی سایت

شما برای ساخت یک سایت چه با استفاده از زبان برنامه نویسی و چه با استفاده از cms، نیاز به چند مولفه‌ اصلی دارید:

دامنه: یعنی همان آدرس سایتی که قرار است سایت شما روی آن قرار بگیرد. دامنه‌های مختلفی نظیر .com یا .ir وجود دارند که می‌توانید بسته به حوزه‌ فعالیت سایت انتخاب کنید. یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب دامنه، نام مناسب برای سایت است.

هاست: هاست‌ها را می‌توانید بخرید یا اجاره کنید. هاست یا میزبان فضایی است که پایگاه داده‌ سایت شما روی آن قرار می‌گیرد. تمامی اطلاعات مربوط به صفحات، محتویات سایت و اطلاعات کاربران روی هاست ذخیره می‌شوند. امنیت، سرعت بالا و دسترس‌پذیری همیشگی از فاکتورهای مهمی است که موقع انتخاب هاست باید توجه کنید.

CMS: انتخاب cms مناسب و نصب آن یکی از کارهایی است که باید قبل از اولین گام در طراحی سایت انجام دهید اغلب سایت‌ها امروزه به صورت داینامیک هستند و ساخت آن‌ها با cms انجام می‌شود؛ چون راحت‌تر بوده و هزینه‌های نگهداری کمتری دارد.

قالب سایت: برای طراحی سایت با cmsهایی مثل وردپرس یا جوملا بهتر است یک قالب مناسب برای آن انتخاب کنید تا نیازی نداشته باشید که استایل و صفحات سایت را از صفر طراحی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *